Anina kuhinja

Pirini polnozrnati špageti z brokolijem, šampinjoni in parmezanom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 250 gramov pirinih polnozrnatih špagetov
  • 8-10 brokolijevih vrhov
  • 10 svežih šampinjonov
  • 1-2 šalotki
  • 1-2 stroka česna
  • 2 žlici masla
  • 2-3 žlice olivnega olja
  • sol po okusu
  • 1 rdeč feferon
  • majhen šopek svežega peteršilja
  • nariban parmezan – 1-2 žlici na porcijo

Postopek:

Natisni
  1. Šampinjone očistimo, jim odrežemo steblo in klobučke narežemo na manjše polkroge. Brokoli prav tako očistimo in večje vrhove razpolovimo.
  2. Šalotko, peteršilj in česen narežemo na drobno.
  3. V vrel soljen krop dodamo špagete. Zadnjih 6-7 minut jim dodamo brokoli.
  4. Med kuhanjem špagetov v ponvi na olivnem olju popražimo šalotko. Ko se spusti dodamo česen in počakamo da zadiši. Nato primešamo šampinjone. Pražimo jih da se spustijo in malce popečejo. Takšne odstavimo in jim dodamo peteršilj, maslo ter sol in feferon po okusu.
  5. K šampinjonom primešamo kuhane špagete in brokoli ter v jedi vmešamo še svež nariban parmezan.
  6. Testenine takoj postrežemo.