Anina kuhinja

Pirini bananini mafini z mandlji

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 18 minut

Količina: 12 mafinov

Sestavine:

  • 250 gramov pirine moke
  • 80 gramov sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta ali vrečka vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 2 zelo zreli banani
  • 1 dcl mleka
  • 50 ml navadnega jogurta
  • 50 ml sončničnega olja
  • 1 žlica ruma
  • ščepec cimeta
  • pest neolupljenih mandljev
  • vrečka pecilnega praška

Postopek:

Natisni
  1. Moko, cimet in pecilni prašek zmešamo. V posodi izmerimo količino olja, jogurta in mleka. V pekač za mafine položimo papirnate košarice.
  2. V dve plastični posodi ločimo jajci na beljaka in rumenjaka. Rumenjakoma dodamo sladkor , vanilijev sladkor in mali ščepec soli. Beljaka stepemo v čvrst sneg. Banane olupimo in jih narežemo na drobne koščke. Mandlje grobo narežemo.

  3. Vsebino z rumenjaki, z električnim mešalnikom stepamo dokler se prostornina za še enkrat ne poveča in zmes postane svetlo rumene barve. Po tem času v zmes presejemo tretjino zmešane moke s pecilnim praškom in vlijemo tretjino odmerjene količine olja z mlekom in jogurtom. Vsebino premešamo in postopek ponovimo še dvakrat.

  4. V zmes nežno vmešamo sneg in nazadnje še banane.

  5. Papirnate košarice nadevamo s pripravljeno zmesjo. Pazimo da pustimo vsaj nekaj milimetrov košarice prazne. Po vrhu potresemo narezane mandlje.

  6. Nepečene kolačke položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 18 minut. Položimo jih na spodnjo tretjino pečice.
    Pečene kolačke nemudoma prestavimo iz pekača in s tem ustavimo proces peke, ter jih ohladimo.

Super recept za banane, ki so vam ušle izpod nadzora in so že prezrele za pojesti. V tem receptu so odlične. 😉

Komentarji

  1. Super sočni muffini. Tisti, ki imate radi čokolado, pa lahko dodate še kakšen košček temne čokolade.

    Edino Ana malce dodelaj recept, saj imaš v sestavinah omenjen cimet in vanili sladkor, med samo pripravo pa ti dve sestavini ne omeniš več. Prav tako med sestavinami manjka pecilni prašek, je pa le ta omenjen v nadovilih za pripravi.

    P.S.: nova spletna stran je zelo lepa in komaj čakam, da objaviš nove recepte :).

    1. Tina, najlepša hvala za opozorilo. 🙂 Že popravljeno. Nimam pojma kako mi je to ušlo. Bom pazila, da se ne ponovi več.
      Hvala! 😉
      Vesela, sem da ti je stran všeč. 🙂
      Pozdravček,
      Ana

  2. Zivjo, mene pa zanima, ce se mogoce spoznas, kako se specejo v pecici brez ventilatorja. Jih pecem dlje in na viaji temperaturi? Imam staro pecico in nima nobenih nastavitev, samo temperaturo… 🙁 hvala! Simona

Komentarja ni mogoče oddati.