Anina kuhinja

Pica margarita s kislim testom

Čas priprave: 20 minut + čas vzhajanja

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 2-3 pice

Sestavine:

Sestavine za kislo testo:
700 gramov moke
350 ml vode
1 čajna žlička sladkorja
2/3 kocke svežega kvasa Fala
1 vrečka Fala kislega testa
1 čajna žlička soli
4-6 žlic olivnega olja

Ostale sestavine:
250-350 topljivega sira (mocarela, edamec, gavda)
350-400 ml mletih pelatov
1/3 čajne žličke mletega suhega česna
ščep popra in origana
1/2 čajne žličke sladkorja
ščepec soli
sveža bazilika – opcijsko

Postopek:

Natisni

Moko in pripravek za kislo testo stresemo v posodo in premešamo. Na sredini naredimo luknjo. Ob rob natresemo sol.
V toplo vodo vmešamo sladkor in nadrobimo kvas. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati 5-10 minut.

Vzhajan kvas med rednim mešajem vlijemo v moknato luknjo. Vmešamo še olje, nato pa premešamo vse sestavine in jih pregnetemo v testo. Testo bo sprva bolj lepljivo, ampak se bo z vzhajanjem vneslo.

Testo pokrijemo in pustimo vzhajati 30-60 minut. Pelate zmešamo s česnom, origanom, sladkorjem, poprom in soljo.

Vzhajano testo razdelimo na dva dela in vsak del posebej razvaljamo/oblikujemo z rokami v krog. Krog premažemo s polovico zmešanih pelatov in čezenj nadrobimo ali naribamo sir.

Pico pustimo vzhajati 20-30 minut, nato pa jo za 20-25 minut položimo v segreto pečico na 220 stopinj.

Če želite nezapečen sir, ga na pico dodate zadnjih slabih 10 minut peke. Čez pečeno pico dodamo svežo baziliko.

Pica margarita s kislim testom poleg recepta za pico vsebuje tudi recept za pripravo slanega kvašenega testa. Pripravljen je z Fala dodatkom za kislo testo, ki doda lepo aromo in odličen okus.

 

Komentarji

  1. Redno prebiram vašo stran. Mi je zelo všeč in tudi marsikateri recept poskusim. Tako da čestitam.
    Sedaj pa bi rada vprašala, kje lahko kupim Fala dodatek za kislo testo.
    Hvala za informacijo in še veliko dobrih receptov. Tudi v oddaji Dobro jutro.

Komentarja ni mogoče oddati.