Sestavine:
Sestavine za testo:
700 g moke (navadne ali svetle pirine ali črne)
1 zravnana čajna žlička soli
3 dcl vode
2/3 kocke Fala kvasa
1 vrečka Fala kislega testa – opcijsko
1 čajna žlička medu
4 žlice oljčnega olja
Ostale sestavine:
domač paradižnikov koncentrat ali kečap
mocarela – naribana
na kocke narezana piščančja ali druga salama – opcijsko
suhi origano
Postopek:
NatisniMoko in pripravek za kislo testo stresemo v posodo in premešamo. Na sredini naredimo luknjo. Ob rob natresemo sol.
V toplo vodo vmešamo med in nadrobimo kvas. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati 5-10 minut.
Vzhajan kvas med rednim mešajem vlijemo v moknato luknjo. Vmešamo še olje, nato pa premešamo vse sestavine in jih pregnetemo v testo. Testo bo sprva bolj lepljivo, ampak se bo z vzhajanjem vneslo.
Testo pokrijemo in pustimo vzhajati 30-60 minut.
Testo razdelimo na 10-12 delov – odvisno od željene velikosti pica kruhkov. Vsak del oblikujemo v hlebček in posebej razvaljamo v pravokotnik. Namažemo spodnjo tretjino s paradižnikovo omako/mezgo/kečapom. Čez potresemo nariban sir zmešan z narezano salamo in zaključimo s ščepom suhega origana.
Robove zavihamo proti sredini in testo zvijemo v rolado/kruhek.
Položimo jih na papir za peko in pustimo vzhajati 20 minut.
Nato jih spečemo v segreti pečici na 250 stopinj za 15-18 minut.
Pica kruhki z mocarelo so odlična jed za druženja in družabne večere. Vanje lahko nadevate kar si želite, tudi sladke nadeve kot so Nuttela ali orehovi, skutni nadevi.
Več receptov najdete tukaj.