Anina kuhinja

Pečene samose nadevane s tunino solato

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 5-7 minut

Količina: 8 samos

Sestavine:

Sestavine:
2 večji tortilji
2 žlici moke
5-7 žlic vode – do goste lepljive teksture
1 žlica oljčnega olja
2-3 Rio Mare Insalatissime solate po izbiri – sama sem uporabila čičeriko in lečo
3-4 čajne žličke kisle smetane + za pomako

Sestavine za guacamole:
1 avokado
1-2 žlici limoninega soka
1/4 čajne žličke suhega ali zrnastega česna
1/3 čajne žličke čili omake
sol po okusu

Postopek:

Natisni

Moko in vodo z vilico zmešamo da dobimo lepljivo gosto teksturo.

Tortilje razdelimo na štiri dele. Vsak del zvijemo kot vidite na sliki in rob namažemo z moknatim lepilom. Sprimemo skupaj in polagamo na papir za peko. Premažemo z oljem in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za nekih 3-5 minut da se tortilje nežno obarvajo.

Vse sestavine za guacamole z vilico pretlačimo in premešamo.

Pečene ohladimo. Nato dodamo malo kisle smetane in nadevamo s solato po izbiri.

Zraven postrežemo pripravljen guacamole.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.