Anina kuhinja

Pašta pasulj

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
1 žlica oljčnega olja
1 rumena čebula
2x klasična velikost konzerve kuhanega belega fižola – skupaj s tekočino
1 polna čajna žlička pesta iz suhih paradižnikov – opcijsko
2 žlici kečapa
2 čajni žlički sladke paprike v prahu
1 polna čajna žlička paradižnikovega koncentrata
2/3 čajne žličke suhega česna ali dva stroka svežega
1/2 čajne žličke suhega peteršilja ali nekaj vejic svežega
1 čajna žlička soli – po okusu
1 čajna žlička sladkorja
1 polna pest češnjevih paradožnikov ali en večji svež paradižnik
500 ml juhe (ali vode)
150 gramov testenin

Postopek:

Natisni

Suh česen namočimo v žlico tople vode.

V posodo dodamo olje in nanj stresemo drobno narezano čebulo. Na srednji temperaturi jo pražimo in jo med praženjem tudi malo posolimo. Pražimo jo da se omehča in malce zapeče. Takrat dodamo paradižnikov pesto, česen, kečap, koncentrat in sladko papriko. Pražimo nekaj minut, da se malo zapeče, nato pa dodamo eno konzervo fižola skupaj z vodo in juho. Premešamo.

V mešalnik dodamo drugo konzervo fižola skupaj z vodo, sol, sladkor, paradižnike in peteršilj. Spasiramo. Vmešamo v posodo.

Kuhamo 20 minut, nato pa vmešamo delno kuhane testenine in jih do konca skuhamo v pasulju. Postrežemo s kruhom ali brez. Opcijsko lahko vkuhamo tudi zrezano kranjsko klobaso, če imate radi meso.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.