Anina kuhinja

Palačinke s skutnim / sirovim nadevom, prelite z džemom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 6 palačink

Z veseljem vam sporočam, da je prav ta objavljeni recept moj 500. recept na blogu. 🙂 Skoraj težko verjamem, da jih je že toliko. 🙂

Za 6 nadevanih palačink.

Čas priprave: 20-30 minut.

Sestavine za palačinke:

– 2 jajca
– 10 zravnanih žlic moke
– 3 žlice olja
– 21 žlic mleka
– 1 čajna žlička sladkorja
– 1/3 čajne žličke soli

Sestavine za nadev:

– 4 zvrhane žlice skute
– 4 zvrhane žlice kremnega sirčka / sirnega namaza
– 2-3 žlice sladkorja v prahu
– mali ščepec limonine lupinice (meni je zmanjkalo limon, zato je na slikci ni)

– kisla smetana za po vrhu
– domači hitri džem ali kupljeni

Opis priprave:

Najprej pripravimo palačinke.

Na hitro stepemo jajca,

jim dodamo vse preostale sestavine in jih stepemo.

Pazimo, da zmes ne vsebuje grudic.

Segrejemo ponev. Ker smo v zmes dodali olje, ga ne potrebujemo za peko. Palačinke pečemo na vročini malo manjši od največje (8/9).

 

Če mi na koncu ostane majhna količina zmesi, vedno spečem srčka za mojega Kristijana. Kako sem romantična ane? 😉

Pečene palačinke pokrijemo s krožnikom, da ostanejo čimdalj tople in se ne osušijo.

Nato zmešamo vse sestavine za nadev.

 

Palačinke nadevamo, jim kraje zavihamo,

ter jih zrolamo.

Čez vrh postreženih palačink dodamo žlico kisle smetane in žlico ali dve džema.

Džem lahko na hitro pripravite tudi sami. V posodo stresete 4-5 pesti zamrznjenega sadja – gozdni sadeži, maline, jagode, borovnice,… Dodate jim 4-5 žlic sladkorja in jih zavrete.

Ko začnejo vreti vročino zmanjšate na srednjo in jih pustite da nežno vrejo še kakšne 10 minut.

Po tem času džem malce ohladite (ali ne-po želji) in ga razlijete čez palačinke.

Veselo sladkanje 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.