Anina kuhinja

Pad thai s kozicami in arašidi

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
1-2 žlici sezamovega ali sončničnega olja
2 korenja
200 gramov kozic
Zeleni deli dveh mladih čebulic
3 jajca
200 gramov riževih rezancev
Grobo narezani arašidi – količina po okusu

Sestavine za omako:
40 ml vode + 1/2 čajne žličke Knorr zelenjavna jušna osnova v prahu
1 polna žlica arašidovega masla
1 žlica akacijevega medu
2 žlici sojine omake
1 žlica ribje omake (lahko izpustite, če je nimate pri roki)
2 žlici čilijeve sladko kisle omake
1/2 čajne žličke naribanega ingverja
1/2 čajne žličke česna v prahu
Sok male limete
1/3 čajne žličke soli – po okusu

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za omako zmešamo.

Kozice speremo. Korenje narežemo na drobne kocke. Jajca z vilico stepemo in malo posolimo (1/3 čajne žličke soli). Zelena stebla čebulic narežemo na kolobarje.

V večji posodi zavremo slano vodo za pripravo riževih rezancev.

V ponev dodamo olje in na njem popečemo korenje in kozice. Malo jih posolimo. Ko kozice zamatirajo vsebino premaknemo na polovico ponve in vlijemo stepena jajca in jih vmešamo. Ko so jajca vmešana vmešamo vse skupaj in v vrelo slano vodo dodamo rezance – pripravimo jih po navodilih embalaže. (različni rezanci imajo drugačno minutažo)

Kuhane rezance dodamo na kozice z jajci in prelijemo z omako in dvema tretjinama narezanih stebelc čebule. Premešamo in takoj postrežemo.

Po vrhu potresemo grobo narezane arašide in preostalo svežo čebulico.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.