Anina kuhinja

“One pot” kremni fuži s tartufi in parmezanom

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 10-13 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

200 gramov testenin fuži
1 zvrhana čajna žlička Zigante mletih črnih tartufov
2 žlici masla
125 ml sladke smetane
250 ml mleka
250 ml vode
1/2-2/3 čajn žličke soli
1/3 čajne žličke zrnastega suhe česna ali 2 stroka svežega
1 pest sveže naribanega parmezana
grobo mleti črni poper po okusu
sveži timijan

Postopek:

Natisni

Česen namočimo v nekaj žlicah vode. Vodo in mleko pripeljemo do vretja.

Maslo stopimo na ponvi, dodamo česen. Ko zadiši vmešamo smetano. Dodamo testenine. Vlijemo vročo mlečno vodeno mešanico. Dodamo poper, sol in kuhamo pokrito nadaljnih 12 minut oziroma dokler se testenine ne skuhajo.

Takrat ploščo ugasnemo. Vmešamo tartufe, parmezan in dodamo sol po okusu.

Fuži serviramo in jih po vrhu potresemo z dodatnim parmezanom in svežim timijanom.

 

“One pot” kremni fuži s tartufi in parmezanom so super hitra ideja za kosilo. Z dodatkom črnega tartufa so zares nekaj posebnega in jih lahko pripravite tudi za posebne priložnosti. 😉