Anina kuhinja

Ocvrte šnite z rikoto, medom in sadjem

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: 10 večjih šnit

Sestavine:

Sestavine:
10 kosov starega belega kruha
6 večjih jajc
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
500 ml mleka

Sestavine za nadev za 2 šniti:

200 gramov rikote ali fine skute
1 žlička Dr. Oetker sladkorja v prahu
limonina lupinica ene tretjine bio limone
1-2 čajni žlički limoninega soka
2-3 čajni žlički medu
sadje po izbiri

+ olje za cvretje

Postopek:

Natisni

Jajca in vanilijev sladkor fino stepemo. Vlijemo mleko in premešamo.

Rikoto, limonin sok, lupinico in sladkor premešamo. Sadje narežemo.

Olje segrejemo in rezine potapljamo v jajčno zmes, nato pa naprej v vroče olje. Popečemo na vsaki strani do zlato rjave barve, nato pa odložimo na papirnato brisačko.

Šnite nadevamo z rikotinim nadevom, dodamo sadje in pokapamo z medom. Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.