Anina kuhinja

Narobe obrnjen medeni kolač s pomarančami in cimetom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: pekač s 26-28 cm premera

Sestavine:

Sestavine za pomarančno dno:
3 pomaranče
3 žlice medu
2 žlici limoninega soka
dober ščep cimeta

Sestavine za kolač:
70 ml mleka (kravjega, riževega ali ovsenega)
70 ml sončničnega ali repičnega olja
200 gramov svetle pirine ali polnozrnate moke
1 vrečka pecilnega praška ali vinskega kamna
4 jajca
50 gramov nerafiniranega ali navadnega sladkorja
3 žlice cvetličnega medu
ščepec cimeta in mletega ingverja
ščepec soli

Postopek:

Natisni

Pomarančam odrežemo lupino in jih narežemo na kolobarje.

V ponev dodamo med in limonin sok in sestavini zavremo, nato pa dodamo pomaranče. Kuhamo jih nekaj minut, nato pa preložimo v namaščen pekač. Počakamo da se ohladijo, vmes pa pripravimo zmes za kolač.

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in med ter jih penasto umešamo.

V rumenjake nato dodamo olje, mleko in presejano moko s pecilnim praškom, cimet in ingver. Vse skupaj zmešamo in na koncu nežno vmešamo še sneg.Prelijemo čez pomaranče.

Vse skupaj za 35-40 minut položimo v segreto pečico na 180 stopinj.

Pečeni kolač prevrnemo na podlago.

Narobe obrnjen medeni kolač s pomarančami in cimetom je slasten preprost kolač, ki sem ga pripravila na keramičnem pekaču za peko kolačev in pogač znamke Emile Henry. Več o njem najdete tukaj. Pekač je vrhunski in res ni težav da bi se kolač na samo keramiko prijel in bi bila odstranitev težavna. Kolač kar pade ven iz pekača in tako vidimo da je keramika res najboljše kvalitete. Poleg tega se pere v pomivalnem stroju, pa pranje ne vpliva na to, da bi se pekač obrabil ali bi postala keramika manj kvalitetna.

Pri pripravi sem uporabljala tudi moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več informacij o njih pa tukaj in tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.