Anina kuhinja

Nadevani naan sendviči s kislim zeljem in klobaso

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 3x 20 minut

Količina: 3 naani

Sestavine:

Sestavine za testo:
750 gramo bele pšenične moke
600 ml mleka
15 gramov soli
11 gramov Fala suhega kvasa
1/2 Fala kislega testa – opcijsko

Sestavine za nadev:
600 gramov kislega zelja
2 kranjski klobasi
1 lovorjev list
1 čajna žlička sladkorja
1/3 čajne žličke soli – po okusu

Postopek:

Natisni

V moko vmešamo suhi kvas in sol. Mleko segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 15 minut. Če imamo kuhinjskega robota si lahko pomagamo z njim, drugače pa gnetemo ročno. Testo pride izjemno pacavo, ampak se skozi gnetenje malo vnese. Ne dodajajte preveč dodatne moke.

Testo pustimo vzhajati 1 uro. Vzhajano testo se bo prav tako lepo vneslo in bo manj pacavo.

Vmes pripravimo nadev. Kislo zelje z vročo vodo splakujemo do željene kislosti. Ožamemo. Klobaso olupimo in narežemo na kolobarje. Popečemo jih na ponvi da spustijo maščobo. Nato dodamo kislo zelje, sladkor, sol in lovorjev list. Pražimo da se zelje ponekod rjavkasto zapeče. Odstavimo in ohladimo.

Testo razdelimo na tri dele.

Vsak del razvaljamo na tanek krog. Na sredino nadevamo tretjino nadeva kot vidite na sliki in robove zavihamo proti sredini. Dobro jih stisnemo skupaj in vse skupaj povaljamo z valjarjem.

Ponev premažemo z oljem in segrejemo na srednjo do višjo temperaturo – 6/9. Položimo naan z zgornjo stranjo navzdol in pokrijemo ponev za nekih 10 minut, da se lepo zlato rjavo obarva. Vmes lahko preverimo in ga malce privzdignemo. Ko je lepo zapečen ga obrnemo in ponovimo še na drugi strani.

Ponovimo še z ostalima dvema.

Postrežemo z gorčico. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.