Sestavine:
Postopek:
NatisniV moko vmešamo suhi kvas in sol. Mleko segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 15 minut. Če imamo kuhinjskega robota si lahko pomagamo z njim, drugače pa gnetemo ročno. Testo pride izjemno pacavo, ampak se skozi gnetenje malo vnese. Ne dodajajte preveč dodatne moke.
Testo pustimo vzhajati 1 uro. Vzhajano testo se bo prav tako lepo vneslo in bo manj pacavo.
Vmes pripravimo nadev. Kislo zelje z vročo vodo splakujemo do željene kislosti. Ožamemo. Klobaso olupimo in narežemo na kolobarje. Popečemo jih na ponvi da spustijo maščobo. Nato dodamo kislo zelje, sladkor, sol in lovorjev list. Pražimo da se zelje ponekod rjavkasto zapeče. Odstavimo in ohladimo.
Testo razdelimo na tri dele.
Vsak del razvaljamo na tanek krog. Na sredino nadevamo tretjino nadeva kot vidite na sliki in robove zavihamo proti sredini. Dobro jih stisnemo skupaj in vse skupaj povaljamo z valjarjem.
Ponev premažemo z oljem in segrejemo na srednjo do višjo temperaturo – 6/9. Položimo naan z zgornjo stranjo navzdol in pokrijemo ponev za nekih 10 minut, da se lepo zlato rjavo obarva. Vmes lahko preverimo in ga malce privzdignemo. Ko je lepo zapečen ga obrnemo in ponovimo še na drugi strani.
Ponovimo še z ostalima dvema.
Postrežemo z gorčico. 😉