Anina kuhinja

Nadevana jajca z grahovim pirejem, tuno in pinjolami

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 10 polovičk

Sestavine:

5 jajc
4 zvrhane žlice kuhanega graha
2 manjši kisli kumarici
2 zravnani žlici kisle smetane
sol po okusu + 1/2 čajne žličke za kuhanje jajc
1 čajna žlička jabolčnega kisa + nekaj žlic kisa za kuhanje jajc
2 konzervi ali 120 gramov Rio Mare tunine v oljčnem olju
narezana rdeča redkvica za okras
2 žlici praženih pinjol za okras
grobo mleti črni poper – opcijsko

Postopek:

Natisni

Jajca položimo v hladno vodo. Prilijemo nekaj žlic jabolčnega kisa (20-30 ml na liter vode) in dodamo sol. Jajca kuhamo 10 minut, nato pa jih pustimo da se ohladijo. Ohlajene olupimo in razpolovimo.

Rumenjake skupaj z grahom, kumarico, kislo smetano in soljo fino ukašimo. Na koncu po okusu dodamo še kis, za bolj svež okus.

Z brizgalno vrečko lepo nabrizgamo prazne jajčne polovice in jih dodatno nadevamo s koščki tunine, ter okrasimo s tanko narezano redkvico in praženimi pinjolami. Po želji potresemo z grobo mletim črnim poprom.

Noro preprost recept, za super odličen prigrizek. Posebej popoln za razna praznovanja, rojstne dneve ali celo za prigrizek Božične večerje. Z njim boste vedno navdušili. 😉

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.