Sestavine:
Sestavine za mlečno kašo:
200 gramov prosene kaše
600-700 ml mleka
1 žlica navadnega sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
ščepec cimeta
1 žlica masla
Sestavine za borovničevo omako:
300 gramov svežih ali zamrznjenih borovnic (ali drugega jagodičevja)
100 ml vode
4 žlice limoninega soka
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
1 žlica navadnega sladkorja
20 gramov Dr Oetker koruznega škroba + 50 ml vode
Postopek:
NatisniMleko pripeljemo do točke tik pred vretjem. Vanj dodamo proseno kašo, sladkor, vanilije sladkor in cimet. Na nizkem ognju kuhamo do mehkega. Po potrebi dolijemo še malo mleka.
Zadnjih 10 minut kuhanja kaše pripravimo omako. Borovnice in vodo dodamo v kozico. Zavremo in kuhamo nekaj minut.
Koruzni škrob fino zmešamo z vodo. K borovnicam dodamo sladkorja in limonin sok, ter vkuhamo škrob. Kuhamo minutko da se omaka zgosti.
Kuhano proseno kašo odstavimo in ji vmešamo maslo.
Serviramo in na sredino dodamo borovničevo omako.
Takoj serviramo.