Anina kuhinja

Mešana solata s pinjolami, piščancem in pečenim krompirčkom

Praženje pinjol.

Popražene pinjole na papirnati brisački.

Piščančje meso med marinado.

Sestavine za polivko v kozarcu.

Pečen krompirček.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1ura

Za 3 osebe.

SESTAVINE:

– 6 manjših paradižnikov
– 6 srednje velikih krompirčkov
– 3-4 srednje veliki piščančji zrezki
– 1 rdeča paprika
– 100 g pinjol
– 100 g  feta sira ali mehkega sira v solnici ali mozzarelle
– 1 zelena solata
– solatna polivka iz kisle smetane s svežo baziliko ( recept zanjo najdete tukaj)
– ščepec soli, popra, peteršilja
– 2-3 stroki česna

OPIS PRIPRAVE:

   Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na manjše koščke narežemo olupljene krompirje. Česen stisnemo v pašteto in mu dodamo peteršilj, olje, sol in poper, ter z vsem tem dobro premažemo krompirček, ter ga položimo v pekač obložen s peki papirjem in nato v pečico za približno pol ure.
   Meso prav tako natremo z peteršiljem, soljo in poprom in ga pustimo počivati, ter medtem pripravimo stale sestavine.
   Vzamemo tri posode ( za vsako osebo eno ) in v njih enakomerno natrgamo oprano zeleno solato, narežemo v vsako 2 paradižnika, in v vsako tretjino paprike. Na kocke narežemo še sir, ki ste si ga izbrali in ga razdelimo na tri dele, ter v vsako posodo stresemo tretjino.
   V ponvi segrejemo olje in vanj stresemo pinjole, in jih ob rednem mešanju malce popražimo, saj bodo imele tako veliko boljši okus. Popečene pinjole nato stresemo v posodo obloženo s papirnato brisačko, ki bo vpila odvečno maščobo. Ko so pinjole odcejene jih v vsako posodo stresemo tretjino.
   Nadaljujemo s peko mesa in sicer v ponev zlijemo malce olja in zrezke počasi pečemo na srednji temperaturi. Med peko jih redno obračamo. Pečemo jih kakšnih 10 minut.
   Medtem pripravimo še polivko iz kisle smetane s svežo baziliko, za katero recept najdete na mojem blogu in se super prilega k tej solati.
  Ko je krompir pečen, ga pustimo 5 minut da se malce ohladi. Medtem pa zrezke narežemo in prav tako razporedimo med tri posode. Na koncu dodamo v posode še pinjole, krompirček in vse skupaj prelijemo z polivko, ter dobro premešamo.
   Solata je zaradi vseh teh sestavin primerna tudi kot samostojna jed.

DOBER TEK