Sestavine:
Sestavine za testo:
250 gramov gladke moke
125 gramov hladnega masla
90 gramov kisle smetane ali jogurta
Ščepec soli
1 žlica Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
1 zvrhana čajna žlička Dr. Oetker pecilnega praška
Sestavine za nadev:
200 gramov fine pasirane skute
1 žlica Dr. Oetker navadnega sladkorja v prahu
limonina lupinica ene bio limone
+
Dr. Oetker sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniMoko, sol, vanilin sladkor in pecilni prašek stresemo v multipraktik. Sestavine zmiksamo le toliko, da se premešajo.
Dodamo na kocke narezano maslo in miksamo do točke, da dobimo maslo v velikosti grahovega masla. Takrat dodamo kislo smetano in miksamo da dobimo testo.
Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 1-2 uri. Če se mudi za vsaj 20-30 minut. Vmes v skledi zmešamo sestavine za nadev.
Po tem času pečico segrejemo na 180 stopinj in testo zvaljamo na krog debeline 2 mm. Iz testa z modelom za krofe izrežemo kroge. Krogom dodamo ½ manjše čajne žličke skutnega nadeva in jih prepognemo da dobimo polkrog. Z vilicami trdno zapremo testo. Če ne boste dovolj trdno zaprli se bodo piškoti med peko odprli in ven vam bo pobegnila marmelada.
Iz testa, ki se ni izrezalo v kroge zgnetemo testo in ga ponovno zvaljamo, ter iz njega izrežemo kroge. Postopek ponavljamo, da nam ne ostane nič testa.
Pripravljene piškote položimo na pekač obložen s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 15-17 minut oziroma dokler se nežno ne obarvajo.
Takrat jih vzamemo ven in ohladimo. Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.