Anina kuhinja

Medvedove šapke s skutnim nadevom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 3x 17 minut

Količina: 30 šapk

Sestavine:

Sestavine za testo:
250 gramov gladke moke
125 gramov hladnega masla
90 gramov kisle smetane ali jogurta
Ščepec soli
1 žlica Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
1 zvrhana čajna žlička Dr. Oetker pecilnega praška

Sestavine za nadev:
200 gramov fine pasirane skute
1 žlica Dr. Oetker navadnega sladkorja v prahu
limonina lupinica ene bio limone

+
Dr. Oetker sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Moko, sol, vanilin sladkor in pecilni prašek stresemo v multipraktik. Sestavine zmiksamo le toliko, da se premešajo.

Dodamo na kocke narezano maslo in miksamo do točke, da dobimo maslo v velikosti grahovega masla. Takrat dodamo kislo smetano in miksamo da dobimo testo.

Testo zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik za 1-2 uri. Če se mudi za vsaj 20-30 minut. Vmes v skledi zmešamo sestavine za nadev.

Po tem času pečico segrejemo na 180 stopinj in testo zvaljamo na krog debeline 2 mm. Iz testa z modelom za krofe izrežemo kroge. Krogom dodamo ½ manjše čajne žličke skutnega nadeva in jih prepognemo da dobimo polkrog. Z vilicami trdno zapremo testo. Če ne boste dovolj trdno zaprli se bodo piškoti med peko odprli in ven vam bo pobegnila marmelada.

Iz testa, ki se ni izrezalo v kroge zgnetemo testo in ga ponovno zvaljamo, ter iz njega izrežemo kroge. Postopek ponavljamo, da nam ne ostane nič testa.

Pripravljene piškote položimo na pekač obložen s papirjem za peko in naprej v segreto pečico za 15-17 minut oziroma dokler se nežno ne obarvajo.

Takrat jih vzamemo ven in ohladimo. Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.