Anina kuhinja

Medena marelična marmelada

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 2 kozarčka

Sestavine:

1300-1500 g izkoščičenih marelic (iz Zdrave dostave)
150 g sladkorja
2-3 žlice Zlata ptička Akacijevega medu
ščepec cimeta
50–100 ml vode

Postopek:

Natisni

Marelice operemo in izkoščičimo. Narežemo jih na drobne koščke.

V globoko posodo prilijemo toliko vode, da pokrije dno. Vanjo stresemo narezane marelice in vse skupaj zavremo. Nato dodamo sladkor in počakamo, da vsebina ponovno zavre. Pene, ki se pojavijo na površju, posnamemo in zavržemo.

Ko vsebina zavre, temperaturo znižamo na srednjo do nižjo in marmelado kuhamo nadaljnjih 15 minut. Med kuhanjem jo redno mešamo, da se ne bi prijela na dno posode.

Zatem dodamo še med in cimet. Kuhamo nadaljnjih 10–15 minut in z marmelado napolnimo tople kozarčke. Te dobro zapremo in zavijemo v odejo, da se marmelada počasi ohladi.

Nasvet:
Med kuhanjem preverjamo gostoto marmelade tako, da žličko pred poizkušanjem marmelade ohladimo v hladilniku.

Medena marelična marmelada je slastna in preprosta marmelada slajena z medom, ki v ozadju pusti čudovit nežen meden okus in naredi marmleado res nekaj posebnega.

Vse sestavine za marmelado sem uporabljala iz Zlate ptičke in Zdrave dostave.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.