Anina kuhinja

Masa royal – royal icing – masa za okraske

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in rožnato glazuro.(tukaj)

Če želite sami ustvarjati doma, je ta masa idealna za to.  😉

Sestavine:

– 1 beljak
– 230-250 g sladkorja v prahu
– 1/3 čajne žličke limoninega soka
– 1/2 čajne žličke koruznega škroba

Opis priprave:

Beljak z vilico malce stepemo, da nastane redka bela zmes. Vmešamo mu polovico sladkorja.

Ko je vmešano, dodamo škrob in sok. Zmešamo in nato dodamo še preostali sladkor. Dobiti moramo gosto zmes.

Zmes nadevamo v vrečko, ki smo ji na koncu odstrigli čisto majhen košček. Če imate nastavek za oblikovanje z zelo majhno konico, potem uporabite tistega.

Pripravite si peki papir, in naj oblikujete poljubne okraske. To so lahko le pikice za posipanje kolačkov, zvezdice, srčki,…

 

Okraski se naj nato sušijo čez noč (8-12 ur). Če pa se vam mudi, pa jih lahko postavite v pečico na najmanjšo vročino.

Veselo ustvarjanje 🙂

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.