Anina kuhinja

Marelične ladjice s cheesecake vanilijevo kremo

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 2x 18 minut

Količina: 6 ladjic - večjih

Sestavine:

1 zavitek zvaljanega listnatega testa
150 gramov kremnega sira/sirnega namaza
70 gramov kisle smetane
1 zvrhana žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu
1/2 čajne žličke Dr.Oetker vanilijeve paste
1/5 čajne žličke Dr.Oetker limonine lupinice
2 žlici limoninega soka
2/3 jajca (1/3 prihranite za premaz)
12 polovičk vloženih marelic
žlica Dr. Oetker mandljevih lističev

Postopek:

Natisni

Jajce z vilico stepemo. Marelice položimo na papirnato brisačko da vpije odvečni sirup.

V posodo dodamo kremni sir, kislo smetano, sladkor, vanilijevo pasto, limonin sok, limonino lupinico in dve tretjine stepenega jajca. Dobro premešamo.

Tretjini stepenega jajca dodamo žlico hladne vode in premešamo. Testo zrežemo na 6 čimbolj enakih kvadratov. Po dolžini dodamo nadev in dve polovici marelic. Z jajcem premažemo in združimo nasprotna dela testa. Stisnemo skupaj in preložimo na papir za peko.

Premažemo z jajcem in na sredini dodamo mandljeve lističe.

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj z vključeno paro, v kolikor imamo parno pečico. Če je nimate na dno položite skledo z vodo.

Pečete jih 18 minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.