Sestavine:
Sestavine za podlago:
250 gramov klasičnih keksov
250 gramov masla
Sestavine za nadev:
1100 gramov kisle smetane
6 jajc
200 gramov sladkorja v prahu
2 čajni žličke vanilijeve arome
30 gramov škroba
2-3 kapljice Aromatrip bio eteričnega olja limone
7-9 kapljic Aromatrip bio eteričnega olja mandarine
limonin sok polovice limone
Sestavine za okras:
250 ml sladke smetane
1 žlica sladkorja v prahu
3-4 kapljice Aromatrip bio eteričnega olja mandarine
mandarine iz kompota
Postopek:
NatisniTortni pekač dobro namastimo.
Piškote fino zmiksamo. Maslo stopimo in vlijemo k piškotom. Zmiksamo in razporedimo po namaščenem pekaču. Položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 10 minut. Nato pa za 5-7 minut postavimo iz pečice da se podlaga malo očvrsti.
Jajca stepemo. Vse sestavine za kremo zmešamo v enotno kremo. Prelijemo čez piškotni sloj in položimo nazaj v segreto pečico za 1 uro. Po tem času pečico pripremo za 1-2 uri in pustimo torto v njej, da se počasi hladi.
Nato jo prestavimo na kuhinjski pult in pustimo da se popolnoma ohladi. Prekrijemo s folijo in položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur – brezdvoma pa bo boljša če jo pustite čez noč.
Naslednji dan stepemo smetano do čvrstega s sladkorjem. Vmešamo mandarinino olje in torto okrasimo.
Mandarinino torto iz kisle smetane sem pripravljala z Aromatrip eteričnim olji limone in mandarine, ki so esenca/izvleček/koncentrat ekološko pridelane rastline. Olji sta tako primerni za uporabo v aromaterapiji, za aroma kozmetiko in v kulinariki in je izdelano v Sloveniji iz najbolj kvalitetnih surovin.
Poleg omenjenih eteričnih olj najdete tudi kar nekaj drugih v Aromatrip spletni trgovini.