Sestavine:
1/2 majhne čebulice
1 žlica oljčnega olja
300 gramov navadnega zelja
5 manjših krompirjev
1 liter jušne osnove ali vode
1 čajna žlica masla
1 čajna žlička moke (jaz sem uporabila brezglutensko Schaer Farino)
1/2 čajne žličke paradižnikove mezge
dve vejici svežega peteršilja
sol po okusu
poper po okusu
zraven postrežemo kruh (navaden ali brezglutenski)
Postopek:
NatisniKrompir in čebulo narežemo na manjše koščke. Zelje narežemo na manjše krpice.
Na olju popražimo čebulo, ki jo malce posolimo in počakamo da se spusti. Takrat dodamo krompir in zelje. Pražimo minutko in zalijemo z juho. Dodamo sol, poper in polovico peteršilja, ter pokrijemo in kuhamo 25 minut.
V kozici stopimo maslo in na njem popečemo moko. Ko se začne peniti ji dodamo zajemalko juhe in vsebino z metlico mešamo, da se vsebina poveže. Vanjo vmešamo paradižnikovo mezgo in vse skupaj vlijemo v juho.
Juho po okusu dosolimo in jo postrežemo s sveže narezanim peteršiljem. Zraven postrežemo kruh.