Sestavine:
Sestavine za bučkino omako:
2-3 manjše do srednje velike cukini bučke
2-3 stroki česna
300-400 ml jušne osnove ali vode
2 manjši vejici svežega peteršilja
1/2 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
1 dcl vode + 1 žlica moke
sol in poper po okusu
Sestavine za makarone:
300 gramov Paccheri makaronov (ali druge vrste)
4 polne žlice kisle smetane
1 pest naribanega parmezana
4-5 žlic pinjol
Postopek:
NatisniBučke narežemo na manjše koščke. Česen narežemo na drobno. Bučke in česen stresemo v ponev na žlico olja in pražimo da bučke ponekod malo porjavijo/pozlatijo. Med praženjem jih posolimo in popopramo da se bodo hitreje spustile. Takrat prilijemo juho in dodamo peteršilj. Kuhamo pokrito 10 minut.
Vmes skuhamo v soljenem kropu makarone.
Med kuhanjem makaronov v skledo dodamo kislo smetano in parmezan. Do zlate barve popražimo pinjole.
Kuhanim bučkam vlijemo mešanico vode+moke+paradižnikovega koncentrata. Povremo, da se omaka zgosti, po okusu dosolimo in postrežemo na dno krožnikov.
Kuhane makarone zmešamo z mešanico kisle smetane v skledi in jih serviramo čez omako. Potresemo s pinjolami in postrežemo.
Makarone Paccheri s kislo smetano, pinjolami na bučkini omaki sem pripravljala v emajliranih posodah iz Emo shop. Tudi servirani so v njihovih čudovitih krožnikih. 🙂