Anina kuhinja

Makaroni Paccheri s kislo smetano, pinjolami na bučkini omaki

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za bučkino omako:
2-3 manjše do srednje velike cukini bučke
2-3 stroki česna
300-400 ml jušne osnove ali vode
2 manjši vejici svežega peteršilja
1/2 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
1 dcl vode + 1 žlica moke
sol in poper po okusu

Sestavine za makarone:
300 gramov Paccheri makaronov (ali druge vrste)
4 polne žlice kisle smetane
1 pest naribanega parmezana
4-5 žlic pinjol

Postopek:

Natisni

Bučke narežemo na manjše koščke. Česen narežemo na drobno. Bučke in česen stresemo v ponev na žlico olja in pražimo da bučke ponekod malo porjavijo/pozlatijo. Med praženjem jih posolimo in popopramo da se bodo hitreje spustile. Takrat prilijemo juho in dodamo peteršilj. Kuhamo pokrito 10 minut.

Vmes skuhamo v soljenem kropu makarone.

Med kuhanjem makaronov v skledo dodamo kislo smetano in parmezan. Do zlate barve popražimo pinjole.

Kuhanim bučkam vlijemo mešanico vode+moke+paradižnikovega koncentrata. Povremo, da se omaka zgosti, po okusu dosolimo in postrežemo na dno krožnikov.

Kuhane makarone zmešamo z mešanico kisle smetane v skledi in jih serviramo čez omako. Potresemo s pinjolami in postrežemo.

Makarone Paccheri s kislo smetano, pinjolami na bučkini omaki sem pripravljala v emajliranih posodah iz Emo shop. Tudi servirani so v njihovih čudovitih krožnikih. 🙂

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.