Anina kuhinja

Losos z jogurtovo kremo in šobsko solato

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine za lososa:
2 lososova fileja s kožo
1/3 čajne žličke soli
1/2 limone

Sestavine za jogurtovo kremo:
250 gramov grškega jogurta
1 žlica kremnega sira/sirnega namaza
1/3 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna ali česna v prahu
ščepec Kotanyi črnega popra
1/4 čajne žličke soli
čilijeva omaka – opcijsko

Sestavine za šobsko solato:
1 kumara
1 paprika babura
3 paradižniki
1/2 bele čebule
30-40 gramov fete sira
sol, kis, olje po okusu

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za jogurtovo kremo fino premešamo in pustimo stati.

Zelenjavo za šobsko solato narežemo na drobno. Nadrobimo feto in začinimo. Premešamo.

Lososa pustimo na sobni temperaturi nekih 15 minut, nato ga oplaknemo in obrišemo. Posolimo. Položimo v segreto ponev, ki smo ji dodamo malo olja s kožo navzdol. Pokrijemo in na srednjem do višjem ognju pečemo nekih 10 minut, da losos do sredine zamatira. Takrat odkrijemo in lososa obrnemo in zapečemo še iz druge strani. Odstavimo in ga pokapamo z limoninim sokom.

Na krožnik razmažemo kremo, dodamo solato in na vrh položimo lososa. Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.