Anina kuhinja

Losos v listnatem testu s špinačnim nadevom

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: za 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
2 lososova fileja
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
1/3 čajne žličke soli
črni poper po okusu
1 jajce

Sestavine za špinačni nadev:
5 polnih pesti sveže špinače
1 zravnana žlica Zelene doline milerama
2 žlici Zelene doline mascarpone sira
1 strok česna
1 žlica oljčnega olja
limonina lupinica ene bio limone
1/3 čajne žličke soli

Postopek:

Natisni

Lososovemu fileju odstranimo kožo. Posolimo ga in popopramo. Pustimo da se otopli na sobno temperaturo, vmes pa pripravimo ostalo.

Ponev segrejemo. Dodamo olje in nariban česen. Takoj ko zadiši, dodamo špinačo. Pokuhamo le toliko da se spusti. Odstranimo in jo ohladimo. Dodamo ji naribano limonino lupinico, mascarpone sir in mileram, ter sol. Premešamo.

Jajce stepemo. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

Listnato testo še izdatno zvaljamo, da ga malce povečamo. Premažemo ga s stepenim jajcem. Razpolovimo ga in na vsako polovico dodamo lososov file. Nadevamo ju s špinačnim nadevom. Testo najprej zavihamo iz obeh strani, nato premažemo s stepenim jajcem in združimo še vrhnji in spodnji rob.

Obrnemo okrog in odložimo na papir za peko. Površinsko zarežemo vzorec. Premažemo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na zgornjo tretjino za 25 minut.

Pečenega lososa pustimo stati 5 minut, nato pa ga postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.