Anina kuhinja

Limonina krema z malininim džemom in pistacijami

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 4 skodelice

Sestavine:

  • Sestavine za kremo:
  • 500 ml sladke smetane
  • 40 gramov navadnega sladkorja
  • 1 žlica medu
  • 50 ml limoninega soka
  • lupinica ene limone
  • žlica vanilijevega sladkorja
  • 2 zvrhani žlici kisle smetane
  • Ostale sestavine:
  • 2 veliki pesti zamrznjenih malin
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • 5 žlic navadnega sladkorja
  • 2-3 žlice nesoljenih olupljenih pistacij

Postopek:

Natisni
  1. V manjšo posodo zlijemo sladko smetano in ji dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor, kislo smetano ter med. Smetano nato počasi segrevamo, dokler se sladkor povsem ne raztopi. Zatem mešanico zavremo in jo v vrelem stanju vzdržujemo približno 3 minute. Med tem jo občasno premešamo.

  2. Smetano odstavimo in ji dodamo limonino lupinico in limonin sok. Premešamo in jo pustimo okrog 5–10 minut, da se nekoliko ohladi.

  3. Delno ohlajeno kremo prelijemo v izbrane posodice ali kozarčke in jo postavimo v hladilnik za vsaj 3–4 ure, da se povsem strdi.

  4. Medtem pripravimo hitri malinov džem. Maline stresemo v kozico in segrejemo da se odmrznejo. Dodamo jim sladkor in vanilijev sladkor in pripeljemo do vretja. Na nižjem ognju jih nato kuhamo nadaljih 15-20 minut.Džem ohladimo.

  5. Ohlajen džem nadevamo čez ohlajeno kremo in potresemo z grobo narezanimi pistacijami.

Preprosta sladica v skodelicah. 🙂