Anina kuhinja

Lahka pečena špargljeva rižota s piščancem

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

1 čebula
10-15 špargljev
1-2 stroka česna
200 gramov arborio riža
500 ml vrele vode
3-4 piščančji zrezki
ščepec peteršilja
2/3 čajne žličke soli
1/6 čajne žličke popra
1-2 žlici paradižnikovih pelatov
2-3 žlice svežega sira
parmezan
drobnjak

Postopek:

Natisni

Čebulo in česen narežemo na drobno. Piščanca operemo, osušimo in malce posolimo. Šparglje narežemo na manjše kolobarje – vrhove prihranimo cele.

V pekač naložimo vso zelenjavo – razen vrhov. Dodamo riž, peteršilj, sol, poper, pelate in zalijemo z vrelo vodo.

Premešamo in na vrh dodamo piščančje meso in špargljeve vrhove.

Pečemo pokrito v segreti pečici na 180 stopinj 20 minut.

Pečeno rižoto potresemo s svežim sirom, drobnjakom in parmezanom.

Lahko pečeno špargljevo rižoto s piščancem sem pripravljala v keramičnem pekaču znamke Emile Henry. Več o njej najdete tukaj. Pekač je vrhunski. Sama sem ga že vsaj 8x oprala v pomivalnem stroju in ostaja popolnoma nedotaknjeno enak kot ko sem ga prvič videla.

Pri pripravi sem uporabljala moje nove japonske nože Global in Kasumi. Vrhunski so! Več informacij o njih pa tukaj in tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.