Anina kuhinja

Lahka pasijonkina panakota z grškim jogurtom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 3 skodelice

Sestavine:

  • 500 ml grškega jogurta
  • 2-3 žlice sladkorja
  • 6-8 pasijonk/marakuj
  • 2-3 lističi želatine (odvisno od željene čvrstosti)

Postopek:

Natisni
  1. Lističe želatine namočimo v mrzli vodi.
  2. Pasijonkam (3 priihranimo za okras) odstranimo semena in jih dodamo v kozico. Dodamo jim sladkor in ga na srednji temperaturi segrevamo dokler se ne stopi. Takrat sestavine odstavimo in vmešamo ožeto želatino. Mešamo jo dokler se v tekočini popolnoma ne razpusti.
  3. Vsebino spustimo skozi cedilo in malce ohladimo. Ohlejano vmešamo v grški jogurt in panakoto prelijemo v kozarčke.
  4. Panakoto postavimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje pa kar čez noč, da se očvrsti. Čez ohlajeno panakoto dodamo preostala semena pasijonk in jo postrežemo.