Anina kuhinja

Kvašeni rogljički s čokoladnim namazom

Čas priprave: 30 -40 minut

Čas kuhanja: 12-14 minut

Količina: 80-90 štrukeljcev

Sestavine:

Sestavine za testo:
700-740 gramov bele moke
2,5 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka Fala svežega kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature
3 jajca
5-7 žlic ruma

Ostale sestavine:
poljubni čokoladni namaz (ali marmelada)
sladkor v prahu za posip
1 jajce za premaz

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

Jajca stepemo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 1 uro.

Po tem času razdelimo testo na 4 dele in vsak del naprej na polovico. Iz vsakega majhnega hlebčka zvaljamo v velik tanek krog debeline 2-3 mm. Krog zrežemo na četrtino, nato vsako četrtino na tri dele, da dobimo podolgovate tanke trikotnike.

Takšnim na robu dodamo malo čokoladnega namaza in jih zvijemo v rogljiček. Med zvijanjem, tanjši del malce raztegnemo da ga res na tesno zvijemo.

Rogljičke polagamo na papir za peko in jih pustimo vzhajati 25-30 minut. Nato jih premažemo s stepenim jajcem in pečemo v segreti pečico na 180 stopinjah 12-13 minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Pečene malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.