Anina kuhinja

Kruh s proseno kašo in rožmarinom

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 1 večji hlebec

Sestavine:

Sestavine:
700 gramov moke
30 gramov svežega kvasa
450 ml mleka
250 gramov kuhane slane prosene kaše (kuhane na vodi ali mleku)
50 gramov masla
12 gramov soli
7-10 kapljic Aromatrip rožmarinovega eteričnega olja
2 žlici sladkorja
1 čajna žlička medu

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo. Polovici vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo da vzhaja 10 minut in vmes pripravimo ostalo.

V drugo polovico mleka dodamo sladkor, narezano maslo, da se omehča, eterično olje rožmarina in kuhano proseno kašo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas, nato sol, nato mlečno mešanico s proseno kašo. Gnetemo 15-20 minut – če imate kuhinjskega robota njemu prepustite delo.

Testo pustimo vzhajati eno uro – vmes si skuhamo kavo ali čaj in se sproščamo. 😉

Oblikujemo hlebček in ga položimo na namaščen pekač kjer ga bomo pekli.

Pustimo ga vzhajati 30 minut, nato pa ga zarežemo in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 45 minut.

Kruh s proseno kašo in rožmarinom sem pripravljala z Aromatrip rožmarinovim eteričnim oljem, ki je esenca/izvleček/koncentrat ekološko pridelane rastline. Olje je tako primerno za uporabo v aromaterapiji, za aroma kozmetiko in v kulinariki in je izdelano v Sloveniji iz najbolj kvalitetnih surovin.

Poleg rožmarinovega eteričnega olja najdete tudi kar nekaj drugih v Aromatrip spletni trgovini.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.