Anina kuhinja

Krhki flancati po receptu stare mame

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 20-30 minut

Količina: /

Sestavine:

600 gramov moke
1/2 vrečke pecilnega praška
1/4 čajne žličke soli
90 gramov mehkega masla
9 žlic belega vina
9 rumenjakov
9 žlic kisle smetane

sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Moko, pecilni prašek, sol in maslo premešaš. Posebej premešaš rumenjake, kislo smetano in vino.

K moki vliješ mokre sestavine in gneteš nekaj minut da se lepo povežejo v mehek hlebček.

Malo ga pomokaš in pustiš počivati na sobni temperaturi nekih 30-60 minut.

Testo razdeliš na dva ali tri dele in vsak del posebej zvaljaš v pravokotnik ali kvadrat debeline 1-2 mm.

Olje segreješ do vročega. Ko začneš s cvretjem in je olje dobro segreto, pa temperaturo znižaš na 7/9. Pripraviš si cedilo na krožniku in penovko za pobiranje, ter dve vilice za obračanje flancatev.

Testo zrežeš na kvadratke ali pravokotnike in vsakemu zarežeš dva reza. Vsak košček oblikuješ v flancat – poglej video. 😉

Flancate cvreš v vročem olju da postanejo zlato rjavi, nato pa jih odložiš v cedilo.

Potreseš jih s sladkorjem v prahu in postrežeš.

Krhke flancate po receptu stare mame sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota OptiMUM.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.