Sestavine:
1/2 večjega pora
1/2 cvetače
150 gramov kuhane čičerike
100-150 gramov kruha (jaz sem uporabila brezglutenskega Schaer)
50 ml mleka
1 zravnana čajna žlička soli
ščepec belega popra
vejica svežega peteršilja ali dober ščep suhega
1 žlica kisle smetane
Postopek:
NatisniPor narežemo na tanjše polkolobarje. Cvetačo narežemo na cvetove. V posodi na žlici olja popražimo por. Ko se malo spusti dodamo cvetačo. Prilijemo vodo da vse skupaj pokrije za vsaj neka 2-3 cm. Dodamo mleko, sol, peteršilj, poper, čičeriko in zavremo.
Vsebino kuhamo na nizkem ognju 10 minut. Nekaj cvetov cvetače vzamemo ven in v juho nadrobimo kruh, dodamo kislo smetano in vsebino spasiramo. Po potrebi dolijemo še malo vode, če je juha pregosta in juho po okusu dosolimo. Dodamo kuhane cvetove cvetače in še kakšno žlico kuhane čičerike, za malo teksture.