Sestavine:
Sestavine:
500 gramov kozic
1 čajna žlička masla
1 čajna žlička oljčnega olja
200 ml sladke smetane
1/4 čajne žličke zrnastega ali mletega suhega česna
1 polna pest parmezana
1 žlica limoninega soka
lupinica ene bio limone
svež peteršilj
sol po okusu
bel poper po okusu
Predlog za prilogo:
riž
testenine
njoki/tortelini
Postopek:
NatisniKozice oplaknemo s hladno vodo in poližimo na cedilo da se odtečejo.
Ponev segrejemo. Če uporabljamo Tefalovo ponev počakamo da se rdeč Thermo-spot na sredini obarva rdeče – takrat je ponev ravno prav segreta.
V ponev dodamo maslo in olje. Ko se maslo stopi, dodamo kozice in jih za minutko popečemo, nato pa zalijemo s smetano. Dodamo sol, poper, česen in kuhamo nekaj minut.
Odstavimo in vmešamo limonin sok, lupinico, parmezan. Po vrhu potresemo peteršilj in postrežemo zraven izbrane priloge.