Anina kuhinja

Kozice v parmezanovi smetanovi omaki

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov kozic
1 čajna žlička masla
1 čajna žlička oljčnega olja
200 ml sladke smetane
1/4 čajne žličke zrnastega ali mletega suhega česna
1 polna pest parmezana
1 žlica limoninega soka
lupinica ene bio limone
svež peteršilj
sol po okusu
bel poper po okusu

Predlog za prilogo:
riž
testenine
njoki/tortelini

Postopek:

Natisni

Kozice oplaknemo s hladno vodo in poližimo na cedilo da se odtečejo.

Ponev segrejemo. Če uporabljamo Tefalovo ponev počakamo da se rdeč Thermo-spot na sredini obarva rdeče – takrat je ponev ravno prav segreta.

V ponev dodamo maslo in olje. Ko se maslo stopi, dodamo kozice in jih za minutko popečemo, nato pa zalijemo s smetano. Dodamo sol, poper, česen in kuhamo nekaj minut.

Odstavimo in vmešamo limonin sok, lupinico, parmezan. Po vrhu potresemo peteršilj in postrežemo zraven izbrane priloge.

Kozice v parmezanovi smetanovi omaki sem pripravljala v vrhunski Tefalovi posodi iz linije Unlimited, ki pa je trenutno v akciji v Merkurju. Če komu pride prav, akcijo najdete tukaj. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.