Anina kuhinja

Korenčkova omaka s piščancem in kislo smetano

Ribanje korenja.

Praženje korenja, čebule in česna.

Praženje korenja, čebule, česna in mesa.

Omaka iz kisle smetane, mleka in moke.

 

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 3 osebe.


SESTAVINE:

– 3 srednje veliki korenji
– 1 čebula
– 2 piščančja/puranja zrezka
– 2 stroka česna
– 1 zravnana žlica kisle smetane
– 1,5 dcl mleka
– 1 žlica moke
– ščepec soli, popra, peteršilja
– slaba pest naribanega sira

OPIS PRIPRAVE:

   Najprej si pripravimo sestavine, in sicer na drobne koščke narežemo čebulo in česen. Nato na kolobarčke naribamo korenje in na koščke narežemo meso. Meso začinimo s poprom, soljo in peteršiljom in ga dobro premešamo. V manjši posodi zmešamo kislo smetano, mleko in moko.
   V ponvi segrejemo olje in mu dodamo česen. Česen čisto malo popražimo ( ne sme postati rjav, ker bo tako postal grenek) nato mu dodamo čebulo in vse skupaj pražimo nekaj minutk, nato pa v ponev stresemo še korenček ter vse skupaj pražimo kakšnih 5 minutk, da se korenček lepo spusti in malce zapeče. V ponev stresemo še meso in ga pražimo dokler ni pečen ( en košček razpolovimo in če je v sredini bele barve je pečen ). Nato omaki prilijemo zmešano kislo smetano, mleko in moko, in pustimo da zavre in se zgosti nato pa omako odstavimo in ji dodamo še slabo pest sira ter ga vmešamo v omako da se stopi.
  Omaka se izvrstno prileže k gratinirani cvetači s grahom, in k raznim vrstam pripravljenega krompirja.

DOBER TEK