Anina kuhinja

Klasični praznični krhki piškoti

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 30-40 piškotov

Sestavine:

250 gramov bele moke
125 gramov masla
125 gramov sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica vanilijevega sladkorja

Postopek:

Natisni

Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.

Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)

Iz testa izrežete oblike in jih polagate na pekač obložen s papirjem za peko.

Pekač položite v pečico segreto na 180 stopinj za 10-13 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.

Klasični praznični krhki piškoti sem pripravljala z vedno priročnimi modelčki za piškote od Fackelmann. Odločila sem se za različne velikosti zvezdic, lahko pa bi jih izrezovala s poljubnimi drugimi oblikami.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.