Anina kuhinja

Klasična carbonara – brez smetane

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

160 gramov Schaer brezglutenskih špagetov ali navadnih
2 jajci
1 rumenjak
100 gramov pancete
3-4 žlice naribanega parmezana
sol po okusu
grobo mleti črni poper po okusu

Postopek:

Natisni

Panceto narežemo na kocke in na srednje ognju pražimo, da se hrustljavo zapeče. Vmes v soljenem kropu al-dente skuhamo špagete.

Jajca in rumenjak s ščepom soli in parmezanom z vilico ztepemo do finega. Prelijemo v skledo.

Kuhane špagete odlijemo in dodamo k panceti. Pomešamo in prelijemo špagete med mešanjem v skledo z jajci.

Dobro premešamo, da se sestavine povežejo in postrežemo.

Klasična carbonara – brez smetane, je zares preprosta jed, pripravljena v 10 minutah in neverjetno slastna. Brez dodane smetane je tudi bistveno manj težka za želodec in bolj zdrava.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.