Anina kuhinja

Juha v kozarcu za darilo ali za na pot

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 večji kozarec

Sestavine:

Sestavine:
2x 65g Rio Mare tunine Filod’olio
2 mladi čebulici
1/2 rumene paprike
1/2 rdeče paprike
6 brstičnih ohrovtov
40 gramov tankih instantnih riževih rezancev

Sestavine za omako:
4 žlice sojine omake
3 žlice sladko kisle čilijeve omake
1/3 čajne žličke paradižnikove mezge
2/3 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/4 čajne žličke suhega ingverja ali svežega
4 žlice vode

+
toliko vroče vode ali juhe da prekrije sestavine

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za omako fino zmešamo. Razdelimo na dva dela in dodamo na dno kozarca.

Čez razvrstimo vso narezano zelenjavo in nato tunino. Na vrh dodamo riževe rezance. Zapremo kozarček.

Če kozarček ovijemo s pentljico je lahko tudi zelo lepo darilo.

Ko želimo juho pripraviti jo zalijemo z vročo juho ali vodo. Počakamo 3 minute, pretresemo kozarec, po okusu dosolimo in pojemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.