Anina kuhinja

Ječmenova rižota z blitvo, tunino in šampinjoni

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

140 gramov ječmena/ješprenčka
1 čebula
1/2 čajne žličke soli
bel poper po okusu
600-800 ml vode ali jušne osnove
1 vejica svežega peteršilja
2 stroka česna
6-8 šampinjonov
7-9 manjših listov blitve
1-2 žlici pinjol
3x Rio Mare tunina Natura
1 žlica Balzamičnega kisa
1 žlica parmezana

Postopek:

Natisni

Čebulo in česen narežemo na drobno. Šampinjone narežemo na kolobarje.

V ponvi popečemo čebulo, malo jo pososlimo in počakamo, da se spusti. Dodamo česen, ko zadiši vmešamo šampinjone. dodamo jim peteršilj in poper in pražimo, da se malo obarvajo. Dodamo ješprenj in zalijemo z juho. Solimo in počasi kuhamo 30 minut.

Dodamo balzamični kis in vmešamo blitvo, ter kuhamo še 5 minut. Nato odstavimo, vmešamo tunino in pinjole, ter parmezan. Takoj postrežemo.

Ječmenova rižota z blitvo, tunino in šampinjoni je super zdrava rižota pripravljena z ječmenom ali ješprenčkom. Namesto blitve lahko uporabite špinačo ali rukolo.

V rižoti sem uporabljala Rio Mare tunino Natura, ki je okusna in kompaktna tunina v lastnem soku z le kapljico vode.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.