Anina kuhinja

Jajčna omleta s špinačo, kremnim sirom in kuhanim pršutom

Čas priprave: 15

Čas kuhanja: /

Količina: 1

Sestavine:

  • Sestavine za omleto:
  • – 2 Bio jajci iz proste reje Natur aktiv
  • – ščepec soli in kurkume
  • – 2 žlici dalj časa svežega polnomastnega mleka Milfina
  • – 1 žlica slovenskega čajnega masla Milfina
  • Sestavine za nadev:
  • – 2-3 žlice naribane zorjene nizozemske gavde Milfina
  • – 1-2 čajni žlički kremnega sira Milfina
  • – 1 manjša rezina kuhanega pršuta Z’dežele
  • – sveža špinača

Postopek:

Natisni
  1. Jajci, kurkumo, sol in mleko žvrkljamo z vilicami, da se sestavine popolnoma premešajo. Ko vilice dvignemo iz jajc, na njej ne sme biti beljaka.
  2. V ponvi na srednji vročini (5/9) segrejemo maslo in ga enakomerno razporedimo po ponvi. Če bo ponev prevroča, bodo jajca prepečena. V ponev nato zlijemo razžvrkljana jajca in jih s plastično lopatico začnemo počasi mešati. Mešamo v obliki manjših krogov.
  3. Ko se jajca začnejo prijemati, začnemo ponev stresati naprej in nazaj in jajca med tem hitro mešamo. S tem zapolnimo prostorčke, ki jih povzročamo z lopatico, saj so se jajca že začela peči in niso več tako tekoča. To počnemo, dokler so jajca še malo vodena, a se že lepo prijemajo. Takrat ugasnemo gretje in jajca enakomerno razporedimo v krog, potresemo z naribano gavdo in počakamo kakšno minuto.
  4. Ponev nato nagnemo in površina omlete se ne sme premikati, kljub temu, da je še videti rahlo tekoča.
  5. Zgornjo tretjino omlete premažemo s kremnim sirom, dodamo kuhan pršut, špinačo in zgornji del omlete prepognemo čez nadev. Z lopatico omleto nežno pomaknemo na krožnik, kjer nadevan del omlete še enkrat prepognemo čez neprepognjenega.