Anina kuhinja

Jagodni cmoki z maslenimi drobtinicami

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 10 cmokov

Sestavine:

Sestavine za cmoke:
400 gramov krompirjevega pireja (lahko tudi tistega, ki je ostal od kosila)
250 gramov skute
1 zvrhana žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome/paste ali vrečka vanilijevega sladkorja
2 srednje veliki jajci
ščepec soli (v kolikor ni že soljen pire krompir, ki ga uporabljate)
240 gramov moke

Sestavine za maslene drobtince:
10 svežih ali zamrznjenih jagod
4 žlice masla
1 žlica oljčnega ali sončničnega olja
6 žlic drobtin
sladkor za posip

Postopek:

Natisni

Krompirjev pire, skuto, sladkor v prahu, vanilijeva aroma, sol in jajca fino premešamo. Dodamo moko in vmešamo v izjemno mehko in pocasto testo.

Testo trgamo in na sredino zapičimo jagodo. Oblikujemo v cmok in si v primeru, da se testo preveč prijema na roke pomagamo z malo moke.

Cmoke kuhamo v vrelem soljenem kropu 20-25 minut. Posodo med kuhanjem pokrijemo. Dvajset minut kuhamo manjše cmoke in 25 malo večje.

Zadnjih pet minut kuhanja v ponvi stopimo maslo skupaj z oljem. Na njem popečemo drobtine do zlato rjave barve. Kuhane cmoke dodamo k drobtinam in jih po njih povaljamo.

Postrežemo s sladkorjem, ki si ga vsak doda dodatno po okusu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.