Anina kuhinja

Jagodne rikotine kremaste tortice

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 12-15 minut

Količina: cca 12 kosov

Sestavine:

Sestavine:
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
6 jagod
6 čajnih žličk kisle smetane
sladkor v prahu za posip
jajce za premaz

Sestavine za kremo:
250 gramov rikote (ali fine skute)
1 večje jajce
3-4 žlice limoninega soka
1/3 čajne žličke Dr.Oetker limonine lupinice
2 žlici Dr.Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste

Postopek:

Natisni

Sestavine za kremo na hitro zmešamo.

Jajce stepemo z vilico in mu dodamo žlico vode. Testo zrežemo na kvadrate/pravokotnike (po želji) in jih prestavimo na papir za peko in premažemo s stepenim jajcem. Del zrezanih kvadratov zrežemo v debelejše trakove in jih položimo na dva robova. Pritisnemo s prsti in premažemo z jajcem.

Dodamo malo kreme in pečemo v segreti pečici na 180 stopinj nekih 12-15 minut, da se lepo rjavkasto obarvajo.

Ohladimo. Ohlajenim dodamo kislo smetano in jagode. Opcijsko potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.