Sestavine:
3-4 večja jabolka
1 večje jajce
220 ml vode ali mleka
180-200 gramov moke
1 zvrhana žlica vanilijevega sladkorja
1 zvrhana žlica navadnega sladkorja
ščepec soli
limonina lupinica ene bio limone
ščepec cimeta
olje za cvretje
sladkor v prahu – za posip
Postopek:
NatisniJajce, sladkorja, sol, cimet in limonino lupinico zmiksamo da se sestavine fino povežejo. Takrat dodamo vodo/mleko in moko. Zmešamo da dobimo gostejšo zmes.
Jabolka narežemo na rezine debeline slabega centimetra. Iz sredine izrežemo večji krog.
Olje za cvretje segrejemo. Jabolčne obročke potopimo v zmes, jih dvignemo da odvečna zmes odteče in ocvremo v olju. Cvremo jih na srednji do višji temperaturi (7/9) dokler se zlato rjavo ne obarvajo.
Takšne prestavimo na papirnate brisačke, da popijejo odvečno maščobo. Še tople postresemo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.
Jabolka v srajčki so super preprosta ideja za pusta ali kar tako. Pripravila sem jih s pomočjo mojega Boschevega Optimuma o katerem si lahko več preberete tukaj.