Anina kuhinja

Jabolčno vanilijeva puding pita

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: pita premera 22-24 cm

Sestavine:

Sestavine za krhko testo:
175 gramov navadne moke
1 rumenjak
2 žlici limoninega soka
135 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
2 žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
1/2 čajne žličke Dr. Oetker pecilnega praška

Sestavine za jabolčni puding:
4 jabolka
1 zvrhana žlica masla
2 dcl vode
50 ml vode + 4 polne čajne žličke Dr.Oetker koruznega škroba
3 žlice limoninega soka
3 žlice sladkorja – po okusu
1/3 čajne žličke cimeta

Sestavine za vanilijev puding:
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
500 ml mleka
2 žlici sladkorja

Ostale sestavine:
200 ml sladke smetane
1 žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu

Postopek:

Natisni

Moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in limonin sok in miksamo da se oblikuje testo.

Testo s prsti pritisnemo ob dno dobro namaščenega pekača in položimo v hladilnik za 30-60 minut.

Takšnega prekrijemo z malce navlaženem namečkanim papirjem za peko in obložimo s suhim rižem/fižolom/suhim stročnicam. Takšnega pečemo v pečici segreti na 200 stopinj nekih 20 minut, da se lepo zlato rjavo obarva.

Takšnega popolnoma ohladimo.

Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Takšne skupaj z maslom, sladkorjem in cimetom pražimo na srednji do višji temperaturi da se omehčajo. Takrat prilijemo 2 dcl vode. V 50 ml vode z vilico dobro vmešamo škrob in zlijemo k jabolkom. Kuhamo da se vsebina zgosti, nato pa dodamo limonin sok in sladkor do željenega okusa. Prelijemo čez podlago in ohladimo do čvrstega.

Ko je jabočni del ohlajen skuhamo vanilijev puding. Dve tretjine mleka segrejemo. V preostalo zmešamo prašek za vanilijev puding in sladkor. Vmešamo v vroče mleko in kuhamo nekaj minut, da se puding zgosti. Prelijemo čez jabolčni puding in ohladimo.

Ohlajenega okrasimo s sladko stepeno smetano.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.