Anina kuhinja

Jabolčni jesenski ježki

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10-15 minut

Količina: 9-11 ježkov

Sestavine:

Sestavine za ježke:
1 žlic masla
4 večja jabolka
150 gramov bele čokolade
100 gramov maslenih keksov
80 gramov savojskih/baby piškotov
ščepec cimeta
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste

200 gramov mlečne ali temne čokolade
6 žlic olja

Opcija za posip:
vrečka Dr. Oetker drobljenih mandljiev ali mleti orehi, kokos

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo in naribamo. V ponev dodamo žlico masla in na njej pražimo jabolka. Po nekaj minutah, jih malo zalijemo z vodo in jim dodamo vanilijevo pasto in cimet. Kuhamo da se omehčajo.

Mehka jabolka, malo pretlačimo, nato pa jim dodamo belo čokolado. Pustimo minuto, da se stopi in premešamo. Ohladimo.

Zmešamo z zmiksanimi piškoti. Oblikujemo ježke in jih za 10-15 minut položimo v zamrzovalnik ali hladilnik.

Mlečno čokolado skupaj z oljem stopimo in vanjo povaljamo hladne ježke, nato pa jih iz čokolade naprej povaljamo po mandljih ali drugi izbrani sestavini.

Hranimo v hladilniku, če želimo čvrste ježke ali na sobni temperaturi za mehkejšo verzijo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.