Anina kuhinja

Jabolčne pite z mandljevim frangipanom v vlečenem testu

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10 minut kuhanja + 20 minut peke

Količina: 8-10 mini pit

Sestavine:

Sestavine za frangipan:
125 gramov Dr.Oetker drobljenih mandljev ali mandjeve moke
100 gramov sladkorja
1 jajce
120 gramov masla sobne temperature
1 vrečka Dr.Oetker paste z burbonsko vanilijo
ščepec soli

Ostale sestavine:
4 listi vlečenega testa
4-6 večjih jabolk
ščepec cimeta
3 žlice masla
3-4 žlice Dr.Oetker narezanih mandljev v lističe
Dr. Oetker mleti sladkor

Postopek:

Natisni

Najprej olupimo in na drobno narežemo jabolka. Na ponvi stopimo žlico masla in na njem popečemo jabolka do mehkega. Dodamo jim ščepec cimeta. Ohladimo.

Mandlje in sladkor zmiksamo do finega. Dodamo maslo, vanilijevo pasto in jajce in zmiksamo v fino zmes.

Liste zrežemo na štirikotnike malo večje od prostora za kolačke v pekaču za kolačke. Preostalo maslo stopimo. Z njim premažemo vsak štirikotnik posebej in po 3 zlepimo skupaj, s tem da pazimo da se robovi ne prekrivajo.

Namaščeno testo potisnemmo v prostore pekača.

Na dno dodamo čajno žličko frangipana, nato razporedimo popečena jabolka in na vrhu zaključimo s frangipane nadevom.

Po vrhu dodamo mandljeve lističe in dodamo v segreto pečico na 180 stopinj za 20-22 minut, da se vrh pit lepo zlato zapeče.

Ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.