Sestavine:
Sestavine:
1 manjša rdeča čebula
1 manjša zelena solata – ledenka
250 gramov kuhane čičerike
1 manjša sveža kumara
150 ml navadnega jogurta
1/3 čajne žličke Kotanyi suhega origana
1/5 čajne žličke Kotanyi čilija v mlinčku
sol po okusu
Sestavine za piščanca v marinadi:
400-500 gramov piščančjih stegen brez kosti in kože
3 stroki česna
1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička naribanega svežega ingverja
1 čajna žlička Kotanyi Garam Masala mešanice
3-4 žlice limoninega soka
1 čajna žlička Kotanyi kurkume
1 čajna žlička Kotanyi sladke paprike v prahu
Kotanyi čili v prahu po okusu (jaz sem dodala 1/4 čajne žličke)
50 ml navadnega jogurta
+
če imate dodajte še 1/2 čajne žličke koriandra v prahu in kumina v prahu
Postopek:
NatisniMeso narežemo na koščke in dodamo vse sestavine od marinade. Dobro premešamo in položimo v hladilnik za eno uro da se marinira.
Vmes pripravimo zeleno solato, na tanko narežemo čebulo, kumaro, ter dodamo čičeriko. V kozarčku zmešamo jogurt, origano, sol po okusu in čili.
V vročo ponev dodamo marinirano meso in ga pečemo da spusti tekočino. Takrat ga pokrijemo in ga v lastni tekočini na srednjem do nižjem ognju kuhamo nadaljnih 30 minut. Če tekočina izhlapi dodamo malo vode.
Po okusu ga začinimo nato pa malce ohladimo in vmešamo k solati. Prelijemo z jogurtovo polivko in takoj postrežemo.