Anina kuhinja

Hrenovkine žemljice iz listnatega testa

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 6 kosov

Sestavine:

Sestavine:
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
6 hrenovk
1 jajce
sezam ali mak za posip – opcijsko

+
omake za pomakati (kečap, majoneza+kečap, gorčica, azijske pomake, nacho sir)

Postopek:

Natisni

Testo razprostremo in z valjarjem malo povaljamo da se gube zravnajo. Razdelimo ga na šest delov in robove premažemo z jajcem.

Tja položimo polovice hrenovk in iz obeh strani zvijemo do sredine da se na sredi testo združi.

Položimo na pekač obložen s papirjem za peko, premažemo s stepenim jajcem, potresemo z sezamom ali makom in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 18-20 minut – da se testo zlato rjavo obarva. V kolikor imate kombinirano parno pečico vključite 2 stopnjo pare. V kolikor je nimate na dno pečice položite posodo z vodo.

Pečene hrenovkine žemljice postrežemo z željeno pomako. Sama sem izbrala delno zmešan kečap in majonezo.

Hrenovkine žemljice iz listnatega testa sem pripravila s pomočjo Boscheve kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.