Sestavine:
Sestavine:
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
6 hrenovk
1 jajce
sezam ali mak za posip – opcijsko
+
omake za pomakati (kečap, majoneza+kečap, gorčica, azijske pomake, nacho sir)
Postopek:
NatisniTesto razprostremo in z valjarjem malo povaljamo da se gube zravnajo. Razdelimo ga na šest delov in robove premažemo z jajcem.
Tja položimo polovice hrenovk in iz obeh strani zvijemo do sredine da se na sredi testo združi.
Položimo na pekač obložen s papirjem za peko, premažemo s stepenim jajcem, potresemo z sezamom ali makom in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 18-20 minut – da se testo zlato rjavo obarva. V kolikor imate kombinirano parno pečico vključite 2 stopnjo pare. V kolikor je nimate na dno pečice položite posodo z vodo.
Pečene hrenovkine žemljice postrežemo z željeno pomako. Sama sem izbrala delno zmešan kečap in majonezo.
Hrenovkine žemljice iz listnatega testa sem pripravila s pomočjo Boscheve kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.